АРХИВА ВЕСТИ У 2012 ГОДИНИ

 

20.10.2012.

Јапанско културно вече - Галерија ВРЕТО

24. 10. 2012.год. у галерији ВРЕТО, Црногорска 8, са почетком у 17.30 часова биће одржано Јапанско културно вече на које позивамо све чланове удружења .

Програм вечери: церемонија испијања зеленог чаја, читање Хаико поезије, музички програм.

5.10.2012.

МИРИС ЈАПАНА

„MIRIS JAPANA“

Japanska ambasada u Republici Srbiji Vas sa zadovoljstvom poziva na

 DEMONSTRACIJU IKEBANE, KALIGRAFIJE I CEREMONIJU MIRISA

 koja će se održati 

u nedelju, 14. oktobra 2012. godine u 19 časova

u Domu omladine Beograda - Sala „Amerikana“ (Makedonska 22)

 i

u ponedeljak, 15. oktobra 2012. godine u 18 časova

u prostorijama Fakulteta umetnosti u Nišu (Knjaževačka 2a)

 

ULAZ SLOBODAN

15.09.2012.

Годишња скупштина удружења

Поштовани чланови, у уторак 25.09.2012.године у 17.30 часова у галерији ВРЕТО, Црногорска 8 (одмах поред Бранковог моста), држаче се годишња скупштина удружења ЈИЦА Алумни из Србије. Овим путем позивамо све чланове да присуствују скупштини чији је дневни ред:

  1. Извештај о раду Алумнија за период 09.2011.год – 09.2012.год – 25 мин
  2. Предлози за функционисање Алумнија у наредном периоду – 35 мин
  3. Коктел – 50 мин

С поштовањем,

Управни одбор удружења ЈИЦА Алумни из Србије

10.09.2012.

Мр.Бојан Ковачић промоција књиге фотографија

Промоцији кљиге фотографија “Чудесни Јапан” члана управног одбора нашег удружења господина Бојана Ковачића протекао је у најлепшем светлу.

Mr.Bojan Kovacic-Promocija knjige fotografija

Само делић прелепе вечери можете погледати на тридесетак слика у нашем Фото Албуму

02.08.2012.

Чудесни Јапан-промоција кнјиге фотографија

Pozivamo Vas na promociju knjige fotografija “Čudesni Japan” autora Bojana Kovačića, koja će se održati u Galeriji Atrijum Biblioteke Grada Beograda (Knez Mihajlova 56), u četvrtak 6. septembra sa početkom u 19,00 h. Knjiga “Čudesni Japan” predstavlja zbirku izabranih fotografija snimljenih tokom autorovih boravaka u Japanu, sa ciljem da se širem krugu ljudi u Srbiji približe lepote i interesantne osobenosti Japana i da će oni biti zaintrigirani i u mogućnosti da posete ovu daleku prijateljsku zemlju. Na kraju promocije predviđena je podela knjiga prisutnima.

 Mr.Bojan Kovacic-Promocija knjige fotografija

Za članove JICA Alumni Srbija obezbeđen je određen broj mesta. Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete, molimo Vas da nam se javite do petka 31. avgusta 2012. na office@jica-alumni.org.rs

14.05.2012.

Comprehensive Solid Waste Management and the 3R

У склопу курса Comprehensive Solid Waste Management and the 3R, који је одржан у јуну 2010. у организацији JICA, урађен је акциони план - Увођење одрживог система сакупљања и сепарације отпада у школама у Београду, са слоганом Буди и ти 3Р херој. JICA је одобрила средства за његово спровођење па се овим путем позивају заинтересовани да се јаве, како би нам помогли у реализацији поменутог Акционог плана. Његова реализација је планирана за почетка нове школске године (2012.-2013.).

26.04.2012.

Јутарњи програм ТВ Студио Б

У сарадњи са ЈИЦА Балкан канцеларијом, ЈИЦА Алумни из Србије у суботу 28.04.2012.године у термину од 8.00 часова почиње са првим гостовањем на ТВ Студио Б, у оквиру јутарњег програма. Договорено је да се тај део јутарњег програма, који ће ићи уживо сваке друге суботе, зове ЈАПАНСКИ КУТАК, а у оквиру тог дела јутарњег програма планирана су гостовања преставника ЈИЦА Балкан канцеларије и ЈИЦА Алумни из Србије. Циљ је да се преставе активности те две организације у циљу промовисања и помоћи при реализацији Акционих планова из Јапана, као и других видова сарадње са Јапаном, кроз разне врсте ангажмана. Сви чланови који желе да преставе своје активности или представе планиране активности везане за сарадњу са ЈИЦА, позивају се овим путем да се јаве са конкретним предлогом.

11.04.2012.

Уплатница за чланирину

На страници ДОКУМЕНТИ нашег сајта у одељку "Обрасци" кликом на линк (иконица) "Уплатница за чланарину" можете погледати какко треба попунити уплатницу са којом се плаћа годишња чланарина удружења. Слика како попунити улатницу може се отворити и из овог директног линка ЧЛАНАРИНА 2012 .

Након састанка управног одбора одлучено је да износ чланарине остане на прошлогодишњем нивоу а то је 300 динара, што на симболичан начин доприноси нашем даљем раду као удружења. Моле се сви чланови који уплате чланарину на први следећи састанак понесу чланске картице  ради овере картице печатом.

02.03.2012.

Конференција „Јапанска развојна сарадња са Србијом"

Конференција коју су организовали Канцеларија за европске интеграције, Амбасада Јапана и Јапанска агенција за међународну сарадњу (JICA), одржана је данас у Београду.

Predsednik udruzenja i Ambasador Japana

Амбасадор Јапана у Београду Тошио Цунозаки, рекао је да је Јапан је Србији од 2000. године до сада дао 460 милиона евра помоћи и нагласио да је помоћ јапанске владе усмерена у разне области важне за живот грађана и додао да ће Јапан наставити да пружа помоћ Србији. Цунозаки је напоменуо да се ове године обележава 130 година од прве дипломатске преписке Јапана и Србије и истакао да је "кизуна" - пријатељска веза два народа, јача него икада.

Према његовим речима, прошле године је одобрен и први пројекат за финансирање из концесионог кредита Владе Јапана за постизање међународних стандарда у квалитету ваздуха у Термоелектрани "Никола Тесла", од око 28 милијарди јена или 250 милиона евра. Цунозаки је истакао да Србија има потенцијал за развој и да ухвати корак са Јапаном у економском смислу, иако је 1990-их година изгубила 10 година напретка. "Оно што би требало да урадите, јесте да будете тачнији и прецизнији када је у питању сам рад", рекао је Јапански амбасадор у Београду Тошио Цунозаки.

Mr.Bojan Kovacic

У знак ѕахвалности Јапанској влади презентацију, говор је одржао и Мр.Бојан КОВАЧИЋ, (заменик директора Агенција за енергетску ефикасност), члан управног одбора нашег удружења.

20.02.2012.

Семинар о климатским променама

Дана 02.02.2012.године у свечаној сали(трећи спрат) на Технолошко Металуршком Факултету у Београду, ул.Карнегијева 4, одржан је семинар на тему климатских промена, где су јапански и домаћи експерти упознали присутне са пројектом „Јачање капацитета за израду националних акција митигације“ (Development of National Appropriate Mitigation Actions – NAMAs) који реализује Министарство животне средине, рударства и просторног планирања у сарадњи и уз финансијску помоћ Јапанске агенције за међународну сарадњу (JICA). Пројекат „Јачање капацитета за израду националних акција митигације“ (Development of National Appropriate Mitigation Actions – NAMAs) - знацај за Србију, презентовала је Ана Репац, Министарство животне средине, рударства и просторног планирања (члан ЈИЦА Алумни из Србије). После је Tetsuya Yoshida, експерт из Јапана одржао презентацију где се осврнуо на ублажавање климатских промена у светлу јапанског НАМАс приступа. По завршетку презентација уследио је коктел.

31.01.2012.

Светосавски Концерт

У Дому културе Вук Караџић пред негде око 400 гостију одржан је концерт Културно уметничког друштва Свети Сава где је пред почетак концерта поздрављено наше удружење које је као гост имало част да присуствује вечери.

Поред гостију друштва, представника Амбасада Италије, Хрватске, Румуније, Председника општине Звездара, позваних уметника и глумаца као и удружења која се баве неговањем културе и традиције земље чланови нашег удружења су такође имали почасна места резервисана за ВИП званице.

КУД СВЕТИ САВА

После незаборавног 3. часовног концерта где по репертоару су биле отпеване старе Српске песме и одигране традиционалне игре како Српске тако и игре нараода и народности са ових простора захваљујемо се КУД-у на позиву који само још више учвршћује односе JICA Алумнија из Србије са КУД Свети Сава.

25.01.2012.

Концерт КУД Свети Сава

Позивамо вас на традиционални Светосавски концерт, у организацији Културно Уметничког Друштва Свети Сава из Београда, Мирјево. Концерт ће бити одржан 30. 01.2012. године у 20 часова, у великој сали ДК Вук Караџић на Звездари. КУД Свети Сава је пријатељ ЈИЦА Алумни из Србије и учествовали су на манифестацији културолошке размене Србије и Јапана, коју смо ми организовали, а слике са те манифестације можете да видите на нашем сајту у фото албумима. За чланове ЈИЦА Алумни из Србије су обезбеђене бесплатне улазнице, а да би их добили потребно је да се пријавите до петка 27.01.2012.год. у 12,00 часова путем официелног e-maila нашег удружења .

24.01.2012.

Семинар на тему климатских промена

Дана 02.02.2012.године у 17.30 часова у свечаној сали на Технолошко Металуршком Факултету у Београду, ул.Карнегијева 4, одржаће се семинар на тему климатских промена, где ће Jапански и домаћи експерти упознати присутне са пројектом „Јачање капацитета за израду националних акција митигације“ (Development of National Appropriate Mitigation Actions – NAMAs) који реализује Министарство животне средине, рударства и просторног планирања у сарадњи и уз финансијску помоћ Јапанске агенције за међународну сарадњу (JICA). Овим путем позивамо све чланове удуржења и потенцијалне чланове да дођу на семинар.