АРХИВА ВЕСТИ У 2014 ГОДИНИ

 

30.11.2014.

Регионални састанак у Подгорици

Дана 25 и 26.11.2014.године у Подгорици, Црна Гора, одржан је годишњи регионални састанак JICA Alumni-ја за Балкан. Први дан састанка у поподневним сатима у репрезентативном хотелу Аурел на Старом Аеродрому у Подгорици одржаване су наизменично презентације регионалних представника. Свако од њих је презентовао рад свог Алумнија у последњој години, презентацију за наш алумни као представник Управног одбора је одржао Александар Јоксић. Од програм кординатора ЈИЦА Балкан, Ксеније Банковић добили смо нове смернице у раду, где је било речи побољшању рада JICA Alumni-ја у региону.

 JICA Alumni iz Srbije

Сутрадан су се присутнима обратили Директор ЈИЦА Балкан господин Абе сан и регионални представник ЈИЦА Балкан господин Ито сан који су сво време били присутни. Поздравну поруку и подршку добили смо и од господина Шћепановића из Министарства за Економију Црне горе. Због решености бивших Црно горских полазника курсева у Јапану да оформе свој Алумни ЈИЦА канцеларија за Балкан је због тога и одабрала Подгорицу као место регионалног састанка не би ли им у почетку помогла око избора управног одбора. Тако су их са поздравном поруком и појединачним представљањем поздравили сви представници из региона што је у случају ЈИЦА Алумни-ја из Србије учинила Бојана Вукадиновић.

28.02.2014.

Bече културолошко-спортске размене Србије и Јапана

У спортској сали Клуба Реалног аикидоа ЗМАЈЕВИ у Великом Мокром Лугу одржано је вече културолошке размене Србије и Јапана на којој су учестовали поред Змајева Бобана Јовановића и Уечи-рју каратисти под вођством Милана Димитриеског.

Програм је обухватио прво спортско вече где смо имали прилику да видимо каратисте на делу а потом Бобанове прво мале па након тога велике мајсторе. Уз саме чланове удружења вечери су присуствовали и пријатељи удружења. Након спортског програма већи број учесника и гостију је остао на коктелу, кетерингу где је уз пријатан амбијент мајстора Српско-Јапанских борилачких спортова протекло вече.