АРХИВА ВЕСТИ У 2016 ГОДИНИ

 

25.03.2016.

Презентација удружења у амбасади Јапана

Чланови удружења ЈИЦА Алумни Србија одржали су у уторак, 22. марта 2016. године у просторијама Амбасаде Јапана на Новом Београду презентације о својим искуствима са студијских боравака у Јапану.

Скуп је отворила председница Удружења г-ђа Бојана Вукадиновић, из Центра за чистију производњу Технолошко-металуршког факултета Универзитета у Београду која је говорила о активностима и будућим плановима удружења.

Затим је др. Владимир Бешкоски, са Хемијског факултета Универзитета у Београду, имао занимљиво излагање о Јапану земљи скривених лепота попут хране, религије, фестивала, храмова, али и земљи напредне технологије.

Посебан куриозитет је представљала демонстрација лаидо вештине Лаидо клуба Монири коју су извели тренери клуба г. Вељко Ђоковић и г. Милош Павловић.

На крају су заинтересовани имали прилику да чују више о „Увођењу система енергетског менаџмента у секторима финалне потрошње енергије у Републици Србији“ о чему је говорила др. Мирјана Стаменић са Машинског факултета Универзитета у Београду, као и о „Примерима имплементације концепта чистије производње у индустријским постројењима у Јапану“ о чему су говориле др. Мирјана Кијевчанин и др. Татјана Калуђеровић са Технолошко-металуршког факултета Универзитета у Београду.

19.02.2016.

Годишња скупштина удружења

Поштовани чланови, Поѕивамо Вас на годишњу скупштину JICA Алумнија из Србије, која ће бити одржана у уторак, 23. фебруара 2016. године на Технолошко-металурском факултету, Карнегијева4, Свечана сала 3. спрат са почетком у 16 часова.

25.01.2016.

Регионални састанак у Скопљу

У Скопљу је 18. децембра.2015. године одржан регионални састанак JICA Alumni организација за Балкан. У пријатном амбијенту хотела Карпош, после поздравног говора директора JICA Balkan господина Абе сан, разговарало се о заједничким активностима које су ове организације у форми „Алумни парови” реализовале у периоду од претходног састанка у Подгорици у новембру 2014. године.

Александра Вучинић је изложила рад JICA Алумнија из Србије у претходном периоду и представила радионицу на тему заштите животне средине коју је ова организација успешно организовала 4. децембра 2015. године у Београду, као пар са организацијом у Босни и Херцеговини. На овој радионици је гост-предавач из JICA Alumni БиХ био Синиша Бенцун, доку су са наше стране били Мирјана Стаменић са Машинског факултета у Београду, Мирјана Кијевчанин и Татјана Калуђеровић са Технолошко-металуршког факултета и Владица Божић из Министарства пољопривреде и заштите животне средине. На састанку се разговарало и о активностима у наредном периоду, уз инструкције програм координатора JICA Balkan Наташе Богојевић. Посебна подршка је дата младом тиму JICA Alumni из Црне Горе, имајући у виду да су они новооснована JICA Alumni организација. Предложено је да се наредни састанак организује следеће године у Сарајеву.