АРХИВА ВЕСТИ У 2019 ГОДИНИ

 

23.07.2019.

Јапански министар у посети

Дана 23.јула у хотелу Crown Plaza, Београд у организацији канцеларије ЈИЦА Балкан организован је скуп чланова Управног одбора ЈИЦА Алумнија из Србије са делегацијом из Јапана коју је предводио Министар Јапана за заштиту животне средине господин Minoru KIUCHI, Амбасадор Јапана у Србији господин Junich MARUYAMA и директор канцеларија ЈИЦА Балкан господин Hideya KOBAYASHI.

Након уводног обраћања и порука добродошлице асистент Машинског факултета, Београдског Универзитета Мирјана Стаменић одржала је кратку презентацију на тему: The Project for Assistance of Enhancement of Energy Management System in Energy Consumption Sectors in the Republic of Serbia. Из презентације је закључено да ни поред домаћег великог рада и труда око опремања лабараторије за обуку Менаџера енергетске ефикасноти посао не би могао проћи без безповратних донација владе Јапана које је ЈИЦА спровела, такође је наведено да је већ 200 менаџера обучено те да су они практично пионири у тој делатности наше земље.

Након презентације наставио се разговор о свим актуелним и потенцијалним донацијама Јапана Србији уз пригодну вечеру.

20.02.2019.

10 година ЈИЦА Алумни Србија

Дана 18.02.2019. свечану прославу 10. годишњице постојања ЈИЦА Алумни Србија је отворио господин Junichi Maryama, Амбасадор Јапана у Србији, након тога су поздравни говор одржали директор канцеларије JICA Balkan Hideya Kobayashi, госпођа Биљана Филиповић помоћник Министра ѕа ЕУ интеграције и Иванака Поповић ректор Београдског универзитета.

У свечаном амбијенту Аеро Клуб као репрезентативног ресторана Београда који представља урбану интерпретацију барокног стила прослава је настављена уз поздравну поруку Председнице удружења госпође Бојане Вукадиновић.

Уз мултимедијалне презентције чланова удружења Александре Вучинић, Мирјане Стаменић, Владице Божића, Владимира Бешкоског настављена је прослава са увидом у радне подухвате чланова у протеклих 10. година који су остварени уз несебично пружену помоћ саме JICA.

Дружење је настављено до касних вечерњих сати уз коктел у прелепом абијенту Аеро клуба како гостију из регионалних Балканских ЈИЦА удружења, чланове Јапанске амбасаде и саме канцеларије JICA Balkan тако и осталих чланова и пријатеља удружења.

12.02.2019.

Прослава 10 година постојања удружења

Поштовани чланови, Част нам је да Вас обавестимо да ће у понедељак 18.фебруара 2019. године у Аеро клубу, Узун Миркова 4/II у Београду са почетком у 18 часова бити одржана прослава поводом 10 година рада удружења ЈИЦА Алумни Србија.

Било би нам задовољство да својим присуством увеличате прославу првих десет година постојања нашег удружења.